East Finchley Home Renovation by Smartstyle Interiors 1
 

An Edwardian Home Renovation in East Finchley

This Edwardian detached three-bedroom home was built in 1910 and our clients wanted to aesthetically bring it to the 21st century. We worked closely with our clients to renovate the entire house, which included knocking down a wall between their kitchen and dining room to create an open-plan space where the entire family could cook, congregate and entertain friends. 

 
Kitchen Design in East Finchley Edwardian Home by Smarstyle Interiors

To make this a stylish and welcoming family home, we knew our biggest hurdle would be the kitchen, which was dark and dreary and, like the rest of the house, hadn't been updated since the 1980s. We started by knocking down the wall between the kitchen and unused dining room to create a truly beautiful space that would serve as the heart of the home. 

East Finchley Home Renovation by Smartstyle Interiors 2

 Whilst period properties are wrought with challenges like crumbling plaster and wonky windows, they often are full of delightful surprises, too. In this home, we discovered a beautiful period floor hidden under carpet in the entryway and were able to incorporate the vintage look into the home's modern design. 

Living Room in East Finchley Home Renovation by Smartstyle Interiors

Our clients had a great deal of furniture that they had acquired over the years and wanted to include in their updated design. We helped them decide what to get rid of, what to keep, and what to update with a new paint colour, finish or fabric to bring the pieces together in a fresh way. By doing this, we were able to make their space feel new and exciting without losing any sentimental value. 

East Finchley Living Room Design Details by Smartstyle Interiors

We wanted the Osborne and Little wallpaper to really stand out in the master bedroom, so we built the room's scheme around it to make it the star. The silver flecks in the wallpaper are echoed throughout the room in other elements and all the details came together to create a really comfortable and luxurious space.